De Aard van het beest - Dieren als spiegel van de ziel

Jos van Doorn is de samensteller en gastcurator van deze tentoonstelling die van 7 november 2009 t/m 7 februari 2010 te zien is in CODA Museum te Apeldoorn. Het is een bijzondere tentoonstelling, waarin het dier centraal staat. Werken van 19 Nederlandse kunstenaars vormden een prachtig fantasiebos vol ruimtelijke kunstwerken. De werken zijn samengesteld uit de meest uiteenlopende materialen, veelal via door de kunstenaars zelf ontwikkelde technieken. De dieren vertellen, net als in vroegere fabels, levenslessen en geven een reflectie op de huidige samenleving. Boeiend, persoonlijk en prikkelend. Op de leaflet is meer informatie over deze tentoonstelling te vinden. De prachtige affiche van de tentoonstelling vindt u hier: hier.

Van de tentoonstelling is een schitterende catalogus gemaakt. Verder worden er rondom de tentoonstelling een aantal dierendebatten georganiseerd. Ook zijn er de winterarrangementen, waarin een boswandeling gecombineerd wordt met een lunch en museumbezoek.

Winterarrangement
CODA museum organiseert op zondag 8 en 29 november 2009, 27 december 2009 en 10 en 31 januari 2010 een heerlijke winterwandeling in combinatie met een lunch gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling ‘de Aard van het Beest’.
Om 11.00 uur start u de boswandeling in Loenen bij Natuurmonumenten Open Erf De Groote Modderkolk aan de Vrijenbergweg 24a. Samen met de boswachter maakt u een wandeling van 1,5 uur. Jos van Doorn, gastcurator van de tentoonstelling ‘de Aard van het Beest’ loopt met u mee. Hij geeft u alvast een speelse inleiding op de tentoonstelling.
Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar CODA Museum (Vosselmanstraat 299, Apeldoorn). Daar wordt u rond 13.00 uur in CODA Café ontvangen voor een lunch. Na de lunch bezoekt u rond 14.00 uur, onderleiding van Jos van Doorn, de tentoonstelling.
U dient vooraf te reserveren. reserveren

Kunstzinnige catalogus
De catalogus van ‘de Aard van het Beest’ is al een kustwerk op zich. Door de bijzondere manier van het verwerken van papier en het snijwerk zijn er in totaal 98 verschillende uitgaven ontstaan. De tekstuele inhoud is voor elk exemplaar hetzelfde, maar de verwerking van de verschillende beelden uit de affiches maakt deze catalogus tot een collectorsitem. De catalogus is te koop in de CODA Winkel: catalogus
 


AVRO Kunstuur
Op twaalf december besteedde AVRO Kunstuur kort aandacht aan ‘de Aard van het Beest’. U vindt de uitzending hier